rss

Plasterk Minister?

Algemeen Politiek

28 May 2011 | 13:42

0 comments

tags

Gisteren zag ik voor het eerst sinds tijden weer het hoofd van Ronald Plasterk. Op een affiche, waarop hij zich afvraagt: “Zou ik nog Minister kunnen worden als ik HIV positief zou zijn?”. Ik moest daar even over nadenken, maar ben bang dat het antwoord op de vraag ‘nee’ is.

Het affiche suggereert iets wat Plasterk vermoedelijk zelf ook wel graag wil geloven. Namelijk dat hij kandidaat is om Minister te worden. Maar in feite is hij dat natuurlijk niet. De spectaculaire implosie van de PvdA is onomkeerbaar. Een sociaal-democratische partij die geen garen weet te spinnen bij het meest rechtse kabinet sinds Ruys de Beerenbrouck, zal de komende jaren vermoedelijk geen ministers gaan leveren.

De conditionele bijzin ‘[..] als ik HIV positief zou zijn..’  maakt de vraag dus niet anders. Het antwoord is nee, HIV of niet.

Je vraagt je af waarom ze geen politici hebben gevraagd die wel een kans maken om Minister te worden, zoals Dion Graus, of Kees van der Staaij. Misschien dat die bang waren dat een associatie met HIV hun politieke loopbaan geen goed zou doen. Een meer overtuigende tekst – en nog dichter bij de waarheid ook –  zou daarom denk ik zijn; ‘alleen uitgerangeerde politici durven zich te verbinden aan onze campagne’.

Misschien iets voor de volgende keer.

Ebel Kemeling.

 

volg dewetvankemeling.com