rss

Wilders

Politiek

16 May 2011 | 11:30

1 comment

tags

Als je over politiek wilt meepraten, moet je een mening hebben over Wilders. Het fenomeen Wilders. De man die zo briljant de onvrede van Ingrid Publiek en Henk Onderbuik vleugels weet te geven.

Ik lees de kranten, zie hem vaak op televisie, maar was eigenlijk niet in staat om mijn vinger te leggen op wat hier nou aan de hand was. Welke onderstroom is er in Nederland, en hoe speelt hij er precies op in? Ik pijnigde mijn hersenen, maar ik zag het niet.

Tot vandaag. Het inzicht kwam in twee stappen tot mij, en wel via onze hond Wim. Wim was een dagje naar de uitlaatservice geweest, en ik ging hem halen. Samen met 20 andere honden rende hij in een groot weiland rond. Hij had het buitengewoon naar zijn zin. Op een gegeven moment begon een van de honden te blaffen. Al snel, blaften ze allemaal in koor. Ik keek naar Wim, maar kon niet goed zien of hij wist waarom hij meedeed. Ik had eigenlijk niet de indruk, maar ik wil hem natuurlijk ook niet onderschatten.

Diezelfde avond, las ik in het boek The Thousand Autumns of Jacob de Zoet, een vertaling van een Japans spreekwoord, en toen werd het me duidelijk;

When one dog barks at nothing, he is answered by a thousand dogs barking at something

Wim mag niet stemmen, en dat is misschien maar goed ook.

Ebel Kemeling.

 

volg dewetvankemeling.com