rss

Ploumen? who the F is Ploumen?

Algemeen Politiek

08 Oct 2011 | 18:15

0 comments

Begin deze week gaf Liliane Ploumen Job Cohen van katoen in de Volkskrant. Het is eigenlijk niet geheel duidelijk waarom dit nieuws is. Ploumen is voorzitter van een zieltogende politieke partij, die 10 maal kleiner is dan Greenpeace in Nederland, 10 maal kleiner dan de gemiddelde omroep en 200 maal kleiner dan Hyves.

De PvdA is in de peilingen al een quantite negligeable geworden, maar de onfortuinlijke hakkelaar die de partij politiek moet leiden laat zich nog even de mantel uitvegen door een nobody die 50.000 van zijn kiezers vertegenwoordigt; zo’n beetje voldoende voor 1 zetel, oftewel 6% van waar de partij volgens een zekere meneer de Hond (die het overigens nog nooit bij het juiste eind heeft gehad, maar dat schijnt er nooit zo toe te doen) nog op mag rekenen.

Dat deze mevrouw wat in verwarring is over het belang van haar mening zij haar vergeven. Als je in de mediacratie een kans krijgt, moet je die natuurlijk niet laten liggen. Maar journalisten die hun krant aanbieden als podium om mensen die al op de grond liggen een paar welgemikte schoppen tussen de benen te geven, doen er goed aan om voordat ze iemand aan het woord laten er even bij na te denken of de mening van deze persoon democratisch gezien enige relevantie heeft.  Zelfs als zij voor de Volkskrant werken.

 

Ebel Kemeling

volg dewetvankemeling.com