rss

Mauro en de Farizeeen

Eerste Hoofdwet Politiek Retoriek

03 Dec 2011 | 14:17

0 comments

tags

Chocoladeletters op de voorpagina van de Telegraaf. Mauro heeft gelogen.

Gek  dat het nieuws is uitgelekt. Daar zal vermoedelijk de linkse oppositie achter zitten. Volgens de Telegraaf is de situatie met name voor hen uiterst pijnlijk.  Ze hadden immers nogal hoog van de toren geblazen. Lekker puh. Telegraaflezers weten wel dat jongens als Mauro niet te vertrouwen zijn, maar kennelijk tuinen die linkse softies er iedere keer weer in.

Het gedrag van deze niet bepaald roomblanke knul, is natuurlijk ook een dolk in de rug van de mensen die hem tot nog toe zo goed hebben geholpen, zoals de barmhartige Samaritaan Leers, die ondanks de druk van de PVV zijn rug recht houdt en de christelijke waarden blijft beschermen, of de oud-testamentisch lispelende slang Bleker, die Mauro zo graag naar een voetbalwedstrijd wilde meenemen voordat hij uitgezet zou worden, waar het rotjoch toen zo hooghartig afwijzend op reageerde.

De leugentjes van Mauro vormen  misschien nog onvoldoende kwalificatie voor een lidmaatschap van het CDA, maar strekken vermoedelijk toch wel tot aanbeveling.  Politici die zichzelf Christen-democraten noemen terwijl ze met een minderheid een land regeren en de christelijke waarden naast zich neerleggen kun je niet anders dan als leugenaars betitelen.

Neem bijvoorbeeld Ad Koppejan. Onder de indruk van zijn eigen rechtschapenheid houdt hij de zieltogende partij in een ijzeren greep, en dwingt af dat een onooglijk stukje nat grasland waar hij toevallig in de buurt woont tot een internationaal twistpunt  wordt. Toen hij er met zijn christenvriendinnetje Kathleen Ferrier voor koos om Mauro te laten vallen, wist hij de pers te melden dat voor hen een gelukkige Christen Democraat stond. Hij had beter kunnen zeggen; voor u staat een opportunistische Farizeeer, die een stukje grasland achter Gods rug uitruilt tegen de waarden van barmhartigheid en goedertierenheid.

Wat eigenlijk verbazend is, is dat in onze maatschappij dit soort leugens worden toegestaan. Misbruik van merken als Apple of Louis Vuiton wordt harder bestraft dan misbruik van de naam van de Zoon van de Vader.

Ik zou willen voorstellen hier paal en perk aan te stellen. Christus is een wereldmerk, en zou wat harder moeten optreden tegen fake. Nagel de mensen die zijn naam misbruiken aan de schandpaal, leg ze boetes op, of beter nog; zet ze uit naar de Hedwigepolder.  En om de lieve vrede met de Belgen te bewaren, laten we die daarna onder lopen.

Ebel Kemeling

volg dewetvankemeling.com