rss

Hoe herken je een naakte advocaat?

Algemeen

22 Feb 2012 | 08:17

1 comment

Dominique Strauss-Kahn is weer opgepakt. Hij zou onderdeel geweest zijn van een netwerk van ‘vrouwenhandel’. In een hotel in Lille, zouden sexfeesten hebben plaatsgevonden met prostituees. Waar de zaak tegen hem om gaat draaien, is of aangetoond kan worden dat DSK kon vermoeden dat hij met prostituees te maken had.

Om het verhaal een beetje kleur te geven, drukt De Telegraaf vandaag vier foto’s af van vrouwen waar DSK ‘al dan niet tegen hun zin’ sex mee gehad heeft. De eerste foto is van Nafissatou Diallo, het inmiddels wereldberoemde kamermeisje uit New York, de vierde van Anne Sinclair, Strauss-Kahn’s vrouw. Heel erg grappig.

Bijna net zo grappig is DSK’s advocaat, die in zijn poging om te bewijzen dat DSK niet kon weten dat hij met prostituees van doen had, het volgende zegt:

‘Ik daag u uit om een naakte prostituee te onderscheiden van iedere andere naakte vrouw’

Een trouvaille. Maar is het een sterk verweer?

Allereerst geldt natuurlijk voor aangeklede vrouwen hetzelfde als voor naakte vrouwen. Hoe onderscheid je een prostituee van een andere (aangeklede) vrouw?  Misschien aan de kleding? De gemiddelde huisvrouw draagt misschien geen hoge rode laklaarzen, en een prostituee op UGGs zal misschien niet erg in de smaak vallen, maar schoeisel heeft op zich weinig te maken met al dan niet betaalde sex.

En wat voor vrouwen geldt, geldt voor mannen ook.  Ik zou er misschien raar van opkijken als de bakker naakt achter de toonbank zou staan, maar mijn inschatting van of hij wel of niet de bakker is hangt niet af van wat hij (niet)draagt, maar of hij mij net als anders een krentenbol of half gesneden volkoren verkoopt.

Advocaten lijken wel een beetje op prostituees. Ze laten zich niet leiden door wat wel of niet waar is, maar door wie ze betaalt. Misschien moet de advocaat van Strauss-Kahn naakt zijn pleidooi gaan houden. En dan kijken of de mensen in de rechtszaal wel of niet kunnen vermoeden dat hij hiervoor betaald wordt.

Ebel Kemeling

volg dewetvankemeling.com